Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Autisme i tal

Autismeforeningen laver hvert år flere undersøgelser blandt mennesker med autisme og deres familier. Se her alle undersøgelserne - og find tal fra autismeområdet.

Hvor mange har autisme?


I følge de nyeste opgørelser har mindst 65.000 danskere en registreret autismediagnose. Dette svarer til, at 1,1 procent af befolkningen har en autismediagnose. I gennemsnit bliver 15 personer udredt om dagen for autisme.

Autismeforeningens nyeste rapport "Autisme i tal 2024" viser, at 2,1 procent af børn i alderen 0-17 år har en autismediagnose og 3,2 procent af unge i alderen 12-30 år har en autismediagnose. For årgangene 2003, 2004, 2005 og 2006 er andelen med en autismediagnose op mod 3,6 procent.

Det er derfor sandsynligt, at en højere andel af hele den samlede danske befolkning har autisme - selvom mange ikke har en diagnose.

Kun personer udredt på offentlige og private sygehuse indgår i opgørelserne, som trækkes fra Landspatientregistret. Personer, som kun har modtaget/registreret deres autismediagnose i privat speciallægeregi, indgår ikke. Der skal derfor tages forbehold for høje mørketal.

 

 

Autisme i tal 2024

 

Autismeforeningen belyser med denne rapport omfanget og udviklingen af autisme i Danmark med de nyeste tal inden for en række tværgående kerneområder.
Rapporten Autisme i tal præsenterer statistik for autisme i forbindelse med børn, unge, voksne, ældre, kvinder og højt støttebehov - og fokuserer bl.a. på skoletilbud, uddannelse, beskæftigelse, forsørgelsesgrundlag, botilbud og komorbiditeter.

 

Læs "Autisme i tal 2024"

 

 

Nøgletal om Autisme 2023


Rapporten omfatter bl.a. tal for autismediagnoser på landsplan, statistik for autistiske elever med ufrivilligt skolefravær samt tal for autisme og selvmord.

 

Læs hele rapporten her

 

 

Rapport samler forskellige tal for autisme

 

I samarbejde med HBS Economics har Autismeforeningen fået lavet en ny rapport, som samler tal om autisme fra forskellige områder.

 

Tallene dækker børneområdet, unge, voksne og det højt specialiserede område. 

 

Læs hele rapporten i linket her

Undersøgelser om inklusion i skolen

 

Siden 2013 har Autismeforeningen hvert år lavet en inklusionsundersøgelse blandt børn med autisme - dog ikke i 2020 pga. corona. Undersøgelsen har haft sin nuværende form siden 2017.

 

Undersøgelsen skal give et indblik i, hvordan det ser ud for autistiske skolebørn i folkeskolen, på specialskoler og i specialklasser. 

 

Inklusionsundersøgelsen august 2024

Inklusionsundersøgelsen 2024 modtog det højeste antal besvarelser siden 2016. Fokus var også denne gang på ufrivilligt skolefravær og autistiske børns trivsel i grundskolen.

 

-> Læs rapporten om inklusionsundersøgelsen 2024 her.

 



Inklusionsundersøgelsen oktober 2023 

 

​I 2023 havde inklusionsundersøgelsen fokus på ufrivilligt skolefravær samt ventetid på støtte i skolen og ventetiden på en udredning. 

 

-> Se hele rapporten om inklusionsundersøgelsen 2023 her.



 

Inklusionsundersøgelsen oktober 2022

 

I 2022 havde undersøgelsen fokus på udviklingen i ufrivilligt skolefravær, samt mistrivsel og mangel på støtte i skolen. 

 

-> Se analysen af Inklusionsundersøgelsen 2022 her.

 



Inklusionsundersøgelsen august 2021 

 

​I 2021 havde undersøgelsen særligt fokus på corona-nedlukningens betydning for ufrivilligt skolefravær (tidligere kendt som skolevægring). 

 

-> Se analysen af Inklusionsundersøgelsen 2021 her. 

 



Inklusionsundersøgelsen marts 2019 

 

I 2019 havde undersøgelsen særligt fokus på de børn, der har skolevægring i lange perioder. 

 

-> Se analysen af Inklusionsundersøgelsen 2019 her.  

 



Inklusionsundersøgelsen marts 2018 

 

I 2018 havde undersøgelsen særligt fokus på skolevægring hos børnene. 

 

-> Se en analyse af Inklusionsundersøgelsen 2018 her.



 

Inklusionsundersøgelsen februar 2017 

 

I 2017 var der særligt fokus på viden om autisme hos lærere og pædagoger i skolerne, i undersøgelsen.  

 

-> Se en analyse af Inklusionsundersøgelsen 2017 her.

 

Undersøgelser blandt forældre til børn med autisme

Hvert år laver Autismeforeningen en forældreundersøgelse - også kaldet Sårbarhedsundersøgelsen - blandt forældre til børn med autisme. Undersøgelsen skal være med til at vise, hvordan forældrene har det - og hvordan deres liv ser ud. 

 

Forældreundersøgelsen september 2019 

 

I 2019 var der særligt fokus på, om forældrene kender deres rettigheder, og hvor mange der ender med at klage over en afgørelse eller sagsbehandlingen. 

 

-> Se hele undersøgelsen fra 2019 her. 



 

Forældreundersøgelsen september 2018

 

I 2018 var der særligt fokus på, at mange forældre til børn med autisme er særligt sårbare og stressede på grund af mødet med det offentlige og en presset hverdag.

 

-> Se hele undersøgelsen fra 2018 her. 

 



Forældreundersøgelsen juni 2017 

 

I 2017 var der særligt fokus på, forældrenes samarbejde med det offentlige, og hvordan en presset hverdag påvirker forældrenes netværk, arbejdssituation og familielivet.

 

-> Se en analyse af Forældreundersøgelsen 2017 her.

Undersøgelse af beskæftigelse og forsørgelsesgrundlag for mennesker med autisme



Levevilkårsundersøgelse for mennesker med autisme 2019

 

Autismeforeningen lavede i 2019 en ny undersøgelse af levevilkåret for voksne med autisme, for at se på udviklingen siden 2016. 

 

Undersøgelsen giver et billede af, hvordan det ser ud for voksne med autisme på arbejdsmarkedet og i forhold til uddannelse. 

 

-> Se en analyse af undersøgelsen her.

 



Forsørgelsesgrundlag for mennesker med autisme 2016

 

Autismeforeningens samarbejdspartner Det Nationale Autismeinstitut lavede i 2016 en undersøgelse af forsørgelsesgrundlaget for voksne med autisme. 

 

Undersøgelsen giver et billede af, hvordan det ser ud for voksne med autisme på arbejdsmarkedet og i forhold til uddannelse. 

 

-> Se en analyse af undersøgelsen her. 

En gruppe af mennesker

Bliv medlem

Meld dig ind i foreningen og få et fællesskab, rådgivning og støt vores arbejde for bedre vilkår for alle autister og deres familier.

En hjerne med flere farver to lyspærer og et forstørrelsesglas

Videnscenter for Autisme

Her finder du værktøjer, artikler og faglige tekster fra autismeområdet.