Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Et orange spørgsmålstegn med headset omkring sig, som hvis spørgsmålstegnet havde headsette på. En tyk gråblå vandret stribe i baggrunden

Bilag 5 til "Ansøgning om handicaptillæg til SU"

BILAG 5: Hvad er vigtigt at skrive i den personlige redegørelse?

 


Det anbefales, at den personlige redegørelse kun fylder 2 x A4-sider.


For at gøre redegørelsen mere overskuelig for både dig og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, anbefaler vi, at du/ I laver en overskrift øverst i dokumentet med info om dokumentets indhold, dit fulde navn og CPR-nr. og laver nogle overskrifter til de forskellige afsnit.


Længere nede har vi indsat et eksempel på, hvordan er personlig redegørelse kan se ud. Her er der også indsat stikord under hver overskrift for de enkelte afsnit, som du måske kan relatere til og bruge – ellers sletter du bare den del af teksten, der ikke er relevant og tilføjer i stedet det, der er vigtigt og relevant for dig.


I teksten står der flere steder ’hvem hjælper?’. Det er oftest forældre eller samlever – men det kan også være din mentor, kontaktperson eller en helt anden person i dit netværk.

 

 

Ansøgning om handicaptillæg til SU efter studiestart


Hvis du først søger om handicaptillæg til SU senere i dit videregående uddannelsesforløb og tidligere har haft fuldtidsjob eller studiejob, er det vigtigt at beskrive de ting/ funktionsnedsættelser, der gør, at du ikke længere kan have et fritidsjob ved siden af uddannelsen. Det kan fx. være, at du er blevet tiltagende stresset, ikke længere har energi til eller magter at have et studiejob samtidig med studiet og evt. er i risiko for at måtte opgive uddannelsen på grund af dette.

 

 



Personlig redegørelse – Ansøgning om handicaptillæg til SU (angiv måned og år)
Navn: (angiv dit/ansøgers fulde navn)
CPR-nr.: (angiv CPR-nummer)


Min (fx. mor, far eller mentor) har hjulpet mig med at skrive nedenstående redegørelse, da jeg pt. har svært ved at igangsætte og overskue processen med at ville søge handicaptillægget, skrive om mig selv og finde ud af, hvad der er relevant at skrive i denne forbindelse.

 

Udfordringer på uddannelsen


Hvilken uddannelse er du blevet optaget på?

 

Evt. udfordringer med baggrund i autismediagnosen med maskering, sanseforstyrrelser, ’sociale tømmermænd’, nedsat energiniveau, behov for meget søvn, udfordringer med offentlig transport, stressniveau, nedsmeltninger => udmattelse i kortere/længere tid eller dage, gruppearbejde, eksekutive udfordringer: fx. strukturering, svært ved igangsættelse og udførelse af fx. lektier og dagligdagen.


Evt. udfordringer pga. andre diagnoser /tillægsdiagnoser?


Personlighed (intelligens, selvindsigt, detaljeorienteret, behov for struktur, introvert/ ekstrovert, vil gerne være social => bruger meget energi på dette.



Støtte i hverdagen


Uddannelsen vil kræve næsten al din energi (deltagelse i undervisningen, lave opgaver/lektier, gruppearbejde og være social der). Referer evt. til dine tidligere oplevelser/udfordringer med dette i fbm. med folkeskolen eller andre uddannelser.


Oplys om du ansøger om eller har fået bevilliget SPS-timer, uddannelsesmentor eller andet i fbm. med din uddannelse og kort beskrivelse af denne hjælp/støtte.


Evt. hjælp til praktiske ting som fx. struktur, igangsætning, oprydning/rengøring, personlig hygiejne, at finde vej, indkøb, madlavning – hvem hjælper?


Evt. hjælp til NemID/ digitale postkasser, bank, kontakt til offentlige instanser – hvem hjælper?



Boligsituation


Kort beskrivelse af din boligsituation.
Hvis kollegie eller bofællesskab =>du bruger måske meget energi på det sociale samvær/ pligter/ regler og andre personers strukturer/ manglende planlægning og sanseforstyrres evt. af de andres larm, fester mv.

 

 

Job (evt. tidligere erfaringer)


Beskriv evt. tidligere fritidsjobs eller del-og fuldtidsansættelser, og hvilke konsekvenser det havde for dit energi- og stressniveau samt hvor meget støtte/hjælp, du havde brug for i disse perioder.


Beskriv evt. dit øgede behov for fritid (energiopladningstid) samt tid til lektielæsning i forbindelse med en videregående uddannelse.


Overstående er læst, tilrettet og godkendt af (angiv navn).

 

Med venlig hilsen
Dit for- og efternavn / Hjælpers for- og efternavn
Din / hjælpers adresse:
Tlf. nr.:
Mailadresse:

En dommer sidder ved sit bord, forrest på bordet står en vægtskål.

Ansøgning om handicaptillæg til SU, når du er autist

En artikel af Autismeforeningens socialrådgiver og Jane Jensen (HB): "Ansøgning om handicaptillæg til SU, når du er autist"

Andre sider med samme emne: