Aktuelt i 2024
Læs alle artikler fra Autismeforeningen fra 2024
Har du et spændende oplæg til SIKON-konferencen 2025?
- eller har du et godt forslag til en anden oplægsholder?.
27. maj 2024
Vi har nu åbnet op for ’Call for Papers’ til SIKON 2025. Temaet for konferencen er "Autisme +".
Ved du noget om enten ”Autisme og følgetilstande” eller de tre sidetemaer? Har du erfaringer fra dit virke eller er der særlige emner, du gerne vil dele/have respons på? Har du spændende forskningsresultater, du gerne vil dele med andre? Eller måske et indefra-perspektiv?
Vi er interesserede i at sammensætte et varieret og fagligt spændende program omkring hovedtemaet i en bred forstand: Følgetilstande i den klassiske form som tillægsdiagnoser (komorbiditet) som eksempelvis stress, depression, ADHD/ADD, OCD, anoreksi, epilepsi, mental retardering, sproglige udfordringer, skolevægring med videre – og autistiske træk, der kan opleves som værende en ressource og motivationsfaktor som for eksempel vedholdenhed, kreativitet, logisk tænkning og systematiseringsevner.
En, du selv har hørt på et møde, et oplæg eller en anden konference? En, der har skrevet en artikel eller en bog? Eller en, du bare virkelig godt kunne tænke dig at opleve på SIKON konferencen 2025?
Mandag den 19. august 2024 er sidste frist for indsendelse af oplæg/forslag, som sendes til SIKON Projektleder, Maria Frostholm Wallbridge, på mailadressen: mariaf@autismeforening.dk
Du kan læse og downloade invitationen her.
Tilmeldingsskemaet som skal udfyldes, for at du kommer i betragtning med et oplæg på konferencen, du kan udfylde skemaet her.
Længden på oplæggene
Er 50 minutter i alt. Hvis du ønsker, at der skal være tid til spørgsmål til sidst i dit oplæg, skal tiden til disse ligge indenfor de 50 minutter. Det er helt op til dig, om du inkluderer spørgetid og derved får reduceret tiden til selve oplægget.
De 4 SPOR
Vi ønsker, at du oplyser hvilket aldersområde (evt. højtspecialiseret), dit oplæg er stilet til – i nogle tilfælde kan et oplæg være relevant for flere områder. Derfor skal du afkrydse dette spørgsmål i vores digitale Call for Papers skema.
De 4 områder er inddelt i følgende SPOR:
SPOR 1: Fra barn til voksen
SPOR 2: Ungeområdet
SPOR 3: Voksne og sendiagnosticerede
SPOR 4: Den højt specialiserede indsats
De 4 TEMA
Vi ønsker også, at du oplyser hvilket af vores opstillede temaer, dit oplæg hører ind under – i nogle tilfælde kan et oplæg være relevant under flere områder. Derfor skal du afkrydse dette spørgsmål i vores digitale Call for Papers skema.
De 4 temaer er inddelt således:
TEMA 1: AUTISME+ - Følgetilstande
TEMA 2: Autisme og Familie dynamik
TEMA 3: Autisme og Uddannelse
TEMA4: Autisme og Beskæftigelse
OBS!
Fejl i beskrivelse af max længde på beskrivelserne af oplæg og oplægsholdere.
I den digitale ansøgning til ’Call for Papers’ stilles der krav om, at beskrivelsen af oplæg max må være 500 tegn og beskrivelsen af oplægsholder max må være 100 tegn. Der skulle selvfølgelig have stået ’ord’ i stedet for’ tegn’ i begge tilfælde. Den korrekte information er derfor:
Spørgsmål 25.
Beskrivelse af oplæggets indhold
Max 500 ord
Spørgsmål 26.
Beskrivelse af oplægsholder/ oplægsholdere
Max 100 ord